Hinnasto ja palvelut

Hinnaston alta löydät palvelukuvaukset

HINNASTO

Fysioterapia 60'

Varaa tämä palvelu, kun vaivasi koskee tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja

80 €

Lantionpohjan fysioterapia 60'

Varaa tämä palvelu, kun asiasi koskee lantionpohjaan liittyvissä asioissa

85 €

Äitiysfysioterapia ensikäynti 75'

Varaa tämä palvelu kun olet tulossa ensimmäistä kertaa vastaanotolle ja olet raskaana tai synnyttänyt

100€

Äitiysfysioterapian jatkokäynti 60'

Varaa tämä palvelu, kun olet tulossa jatkokäynnille

85 €

Äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen 90'

Varaa tämä palvelu, kun haluat tietää kokonaisarvion synnytyksen jälkeen palautumisestasi

115€

Hieronta 60'

Klassinenhieronta, raskaushieronta, faskiakäittely

60 €

Hieronta 45'

Klassinenhieronta, raskaushieronta, faskiakäsittelyt

50 €

Vauvahieronta 45'

Vauvalle suunnattu hieronta

50 €

Imetysohjaus 45'

Imetystukea ennen synnytystä tai synnytyksen jälkeen

45 €

Ryhmät/asiantuntijaluennot

esim. pilates, lantinonpohja koskevat ryhmät/luennot, taukojumppa, rentoutuminen

pyydä tarjous


PALVELUKUVAUKSET

LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA

Lantionpohjan fysioterapiassa tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa lantionpohjan toimintahäiriöitä. Lantionpohjan lihaksisto on merkittävässä roolissa tukemassa hyvää ryhtiä ja keskivartalon hallintaa. Lantionpohjan lihakset tarvitsevat säännöllistä harjoittelua läpi koko elämän.

Vastaanotolla tyypillisimpiä toimintahäiriöitä ovat mm. virtsan-, ilman-, ja ulosteen pidätyskykyyn liittyviä ongelmat, erilaiset gynekologiset laskeumat ja vulvodynia. Lantion alueella voi myös ilmentyä erilaisia kiputiloja sekä häntäluun alueen kiputiloja, joita pystytään hoitamaan harjoittelun että manuaalisin keinoin. Tutkiminen ja hoito on aina yhdessä asiakkaan kanssa sovittava yhteistyö, tutkin ja hoidan luvallasi.

 • Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus
 • Selän-, lantion alueen ja liitoskipujen ennaltaehkäisy ja hoito
 • Gynekologisten laskeumien ennaltaehkäisy ja kuntoutus
 • Virtsan- ja ulosteenkarkailun ennaltaehkäisy ja kuntoutus
 • Liikkumisen ohjaus raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
 • Erkauman ennaltaehkäisy ja kuntoutus
 • Arpikäsittelyt ja itsehoito (sektio- ja episiotomia-arvet, repeymät)
 • Häntäluun mobilisoinnit
 • Synnytykseen valmistautuminen ja palautuminen synnytyksen jälkeen
 • Sisätutkimus (asiakkaan luvalla)
 • Manuaaliset käsittelyt

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista, äidin hyvinvointia edistävää ja tukevaa fysioterapiaa. Tavoitteena on auttaa äitejä voimaan hyvin raskaus aikana sekä palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Koko kehon vahvistaminen, keskivartalon ja lantionpohjalihasten löytäminen sekä sopivien liikuntamuotojen valitseminen ovat olennaisia asioita vastaanotolla käydessä.

Raskausaikana fysioterapiassa saat tietoa turvallisen liikunnan ja harjoittelun valinnassa sekä tukea työkyvyn ylläpitämisestä. Raskaus aikana erilaiset kivut voivat häiritä arjen askareissa ja tavoitteena on ennaltaehkäistä sekä hoitaa esiintyviä kiputiloja mm. liitoskivut, lantion- ja selän alueen kivut. Kehoa voidaan myös valmistaa synnytykseen, jossa keskitytään hengitykseen sekä rentoutumisharjoituksiin.

Synnytyksestä palautuminen on yksilöllistä ja toiset hyötyvät ammattilaisen ohjauksesta. Juuri sinä voit hyötyä ohjauksesta, jos kehosi tuntuu vieraalta tai kivuliaalta, keskivartalon lihaksiin on vaikea saada yhteyttä, lantionpohjan lihaksissa on heikkoutta tai haluat tietää miten kehosi on palautunut. Raskauden jälkeen fysioterapiassa huomio keskittyy kehon palautumiseen. Fysioterapiassa tarkastellaan ryhtiä, hengitystä, lantionpohjan- ja keskivartalon lihasten toimintaa, kehoa kokonaisvaltaisesti. Huomio on turvallisen liikunnan aloittamisessa taas synnytyksen jälkeen. Lisäksi suorien vatsalihasten eli erkauman ja keskilinjan toiminnan tutkiminen ovat mukana fysioterapeuttisessa tutkimisessa. Arpikäsittely on tärkeää huomioida kuntoutumisessa, jos näitä on synnytyksessä tullut (mm. sektio- ja episiotomia-arvet) ja saat myös kotiin ohjeet itsehoitoon.

Fysioterapia on kokonaisvaltaista, jossa huomioidaan monet osa-alueet kuten elämän tilanne, arjen kokonaiskuorma. Tavoitteet ja fysioterapian sisältö perustuu asiakkaan kanssa yhdessä sovittuihin lähtökohtiin, tavoitteisiin ja toiveisiin resurssit huomioiden.

TULE-FYSIOTERAPIA

Fysioterapiassa keskitytään toimintakyvyn ja liikkumisen ylläpitämiseen. Voit tulla vastaanotolle, jos kärsit tuki- ja liikuntaelin vaivoista, kivuista tai rasitusvammoista. Fysioterapia on kokonaisvaltaista hyvinvointia, missä pyritään lievittämään ja ennaltaehkäisemään toimintakyvyn laskua. 

HIERONTA 

Hieronta auttaa lievittämään kipua ja stressiä sekä auttaa rentoutumaan. Hierontaa voidaan hyödyntää mm. urheilusta palautumisessa ja käsittely tehostaa aineenvaihduntaa. Hieronta on pehmytkudoskäsittelyä, jossa hyödynnetään erilaisia tekniikoita. 

Raskaushieronnalla voidaan hoitaa koko kehoa ja se rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkin. Raskauden edetessä kehon painopiste muuttuu ja jännitystiloja voi esiintyä kehossa. Hieronnasta voit saada apua selkä- ja niskakipuihin sekä mm. turvotukseen, lihaskipuihin ja erilaisiin liitoskipuihin yhdessä harjoittelun kanssa. Lisäksi hieronta voi auttaa ennaltaehkäisemään raskausajan kipuja sekä lievittämään stressiä ja rentoutumaan. Hieronta sopii niin raskaus aikana kuin synnytyksen jälkeen rentouttava omana hetkenä äidille.

VAUVAHIERONTA

Vauvahieronta on lempeä, mutta tehokas hoitomuoto. Hoito sopii yli 3 viikkoa ja alle 12 kk vanhoille vauvoille. Vauvan koko keho hierotaan, jossa hyödynnetään heijastepisteitä. Hyvin pienilläkin vauvoilla saattaa olla lihaskireyksiä vartalossa, johtuen esim. synnytyksen tuomasta stressistä. Synnytys on vauvalle valtava muutos, niin fyysisesti kuin henkisesti. Vauva tulee pienestä ahtaasta tilasta suureen maailmaan. Jo itse asento kohdussa sekä synnytys saattavat lisätä vauvan niskan- ja pään alueen lihasten kireyksiä. Vauvat hyötyvät käsittelystä aivan kuten aikuisetkin.

Vauvoilla kireät lihakset voivat aiheuttaa kipua, särkyä, jäykkyyttä ja mm. ruuansulatusongelmia. Vauvahieronta etenee aina vauvan ehdoilla. Vastaanotolla saat kotihoito-ohjeet hierontaan. Kotona voitte vauvan kanssa syventää vuorovaikutussuhdetta ja kosketus vahvistaa vauvan oman kehon tuntemusta. Hierontaan voi tulla vaikka vauvalla ei oireita olisikaan. Hoito suositellaan tehtävän sarjana 3-5 kertaa noin viikon välein. 

Milloin vauvahierontaan

 • Koliikki
 • Pulauttelu ja refluksioireet
 • Unettoumuus, yleinen levottomuus ja itkuisuus
 • Kehon jäykkyys


Milloin hoitoa ei voi tehdä

 • Kuume tai muu tulehdustila
 • Antibioottikuuri
 • Rikkinäinen iho / infektio
 • Alle 5 päivää sitten annetut rokotukset

IMETYSOHJAUS

Ohjaus perustuu läsnäoloon, avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen. Monet tekijät vaikuttavat imetyksen sujumiseen. Ammattilaisen apu on tarpeen esimerkiksi silloin, kun pienen vauvan imuotteessa tai kasvussa on haasteita, imetys on kivuliasta, kireä kieli- tai huulijänne vaikeuttaa vauvan imemistä tai lisämaitoa halutaan vähentää imetystä tehostamalla. Rintojen terveydestä sekä imetyksen ja lääkeaineiden sopivuuteen liittyvistä asioista kannattaa keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. 

RYHMÄT JA ASIANTUNTIJALUENNOT

Erilaisia ryhmiä pilateksesta keppijumppaan, ryhmät voivat olla suunnattu kaveriporukoille tai vaikka mukana työhyvinvointi päivässä. Asiantuntijaluentoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan kehon hyvinvoinnista toimintakyvyn ylläpitämiseen. Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä kuinka voimme olla tukemassa juuri teidän tarpeitanne.